Gerjoke Wilmink nieuwe directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

foto: CheeseWorks

- bericht van Marco Blom aan alle vrijwilligers -

Vandaag kan ik namens Raad van Toezicht, OR en MT de komst van de nieuwe directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland bekendmaken. Per 1 september aanstaande is Gerjoke Wilmink onze directeur-bestuurder. Zij bekleedt momenteel dezelfde functie bij het Nibud (onafhankelijk instituut voor budgetvoorlichting).

Liesbeth Spies, voorzitter Raad van Toezicht: “Wij zijn verheugd met de komst van Gerjoke Wilmink als nieuwe directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. In goede samenwerking met het MT en de OR zijn we tot de conclusie gekomen dat we met Gerjoke een ervaren directeur-bestuurder én een fijne collega in huis hebben gehaald. Zij heeft haar kwaliteiten als directeur-bestuurder voor het Nibud reeds bewezen en neemt naast bestuurlijke kennis en financiële achtergrond een sterke motivatie mee om Alzheimer Nederland nog zichtbaarder te maken als autoriteit op het domein van dementie. De RvT ziet vol vertrouwen uit naar de toekomst van Alzheimer Nederland als patiëntenorganisatie en gezondheidsfonds.”

Gerjoke laat bij deze alvast weten zich te verheugen op haar nieuwe functie: “Het is niet eerder voorgekomen dat er een vacature langskwam waarvoor ik mijn huidige baan als directeur-bestuurder van het Nibud wilde opgeven. Voor Alzheimer Nederland heb ik dat gedaan. Investeren in een samenleving waarin alle mensen ertoe doen en meedoen is belangrijker dan ooit. Voor mij is dat één van de drijfveren in mijn werk. Ik weet uit ervaring waar mensen met dementie en hun naaste omgeving mee te maken krijgen. Ik zie er naar uit om samen met alle medewerkers en vrijwilligers van Alzheimer Nederland de strijd tegen dementie aan te gaan en er voor te zorgen dat onze maatschappij een stukje dementievriendelijker wordt. Samen zorgen we ervoor dat mensen met dementie en mantelzorgers er niet alleen voor staan, daar zet ik mij graag met hart en ziel voor in. Ik kijk er dan ook naar uit om de vrijwilligers te ontmoeten die dat zo bevlogen doen.”