Help de dementienetwerken: maak een meerjarenplan voor de regio

Vanuit het landelijke project “Dementiezorg voor elkaar” hebben eerder bijeenkomsten plaatsgevonden voor ketenregisseurs. Doel was om ketenregisseurs van dementienetwerken te  informeren over het maken van meerjarenplannen. Deze dienen bij zorgverzekeraars te zijn ingebracht als input voor de zorg in 2019.

Doe het samen

Ook Zorgverzekeraars Nederland en Alzheimer Nederland waren uitgenodigd op deze bijeenkomsten en hebben hun rol toegelicht met een presentatie bij het maken van plannen en de zorginkoop. De boodschap van Alzheimer Nederland was: doe het samen en schakel Alzheimer Nederland vooral in als kritisch meelezer. Binnen Alzheimer Nederland kunnen zowel de regionale afdelingen als het landelijk bureau hierin helpen. We doen dit immers al jaren. Met jouw hulp kunnen wij netwerken blijven helpen in het stellen van prioriteiten, afgestemd op de behoeften van mensen met dementie en hun naasten.

Trek aan de bel in jouw regio

Met een aantal belangenbehartigers hebben we al meegelezen met plannen in de regio (Oost- Veluwe, de Liemers, Twente en Midden-Kennemerland). Nog niet op de hoogte van de plannen in jouw regio? Vraag dan om het meerjarenplan in je regio. De ketenregisseur kan je verder helpen. Is er geen dementienetwerk? Vraag je contactpersoon van de zorgverzekeraar dan om advies.