Hoe betrek je de buurt?

Hoe betrek je de buurt?

Hoe zetten mantelzorgers hun sociale omgeving in bij de zorg voor hun naasten? Samen dementievriendelijk biedt van november 2019  t/m maart 2020 een informatief én luchtig programma ‘Hoe betrek je de buurt’ speciaal voor Alzheimer Cafés. We doen dit aan de hand van herkenbare situaties door speciaal hiervoor opgeleide trainers van Samen dementievriendelijk. De vorm is interactief; na een inleiding over de belangrijkste kenmerken van dementie gaan we met elkaar in gesprek. Mantelzorgers zijn van harte welkom met iemand uit hun buurt (bijvoorbeeld een buurman/vrouw, kennis of vriend, iemand van de vereniging) om sámen in gesprek te gaan hoe mantelzorgers meer lucht krijgen bij hun zorgtaak. Vanzelfsprekend zijn hun naasten met dementie zoals altijd ook van harte welkom!

Heb je interesse om dit onderwerp te programmeren in jouw Alzheimer Café? Stuur dan vóór 30 juni een e-mail naar trainingen@samendementievriendelijk.nl met de volgende informatie:

  • Ja, wij doen graag mee
  • De (woon)plaats waar het Alzheimer Café wordt georganiseerd
  • Voorkeursdatum en een alternatieve datum tussen 1 november 2019 en 31 maart 2020
  • Het aantal bezoekers dat je verwacht (een indicatie is voldoende)

Let op! Er is een maximum aantal avonden ‘Hoe betrek je de buurt’ dus wacht niet te lang met je reactie. In juli maken we een inventarisatie van de aanmeldingen waarna we de Alzheimer Cafés informeren over de doorgang en verdere details. De inhoud van het programma is nog in ontwikkeling. Heb je interesse om hierover mee te denken, stuur dan voor 30 juni een e-mail naar trainingen@samendementievriendelijk.nl.

Lees ook:

Zie jij welke klant dementie heeft?

Lees verder

In gesprek met mensen met dementie

Bekijk training

Meer weten over bewegen bij dementie?

Lees meer