Kaarten met muziekfragmenten van vroeger

Muziek heeft de kracht om mensen met dementie een geluksmoment te bezorgen. Zij kunnen tijdens het luisteren ontspannen of zelfs helemaal opvrolijken. Daarom presenteren Greetz en Alzheimer Nederland ‘Music for Memory Cards’: kaarten met muziekfragmenten van vroeger. Elke verstuurde kaart draagt €5 bij aan onderzoek naar muziektherapie.

Van ‘Tulpen uit Amsterdam’, ‘Wie is Loesje?’ tot ‘Que Sera Sera’, je kunt kiezen uit meerdere klassiekers. Veelal Nederlandstalig vanwege het oproepen van de vroegste herinneringen van mensen met dementie.

Ken jij iemand die blij wordt van muziek? Verras haar dan met een Music for Memory Card van Greetz en Alzheimer Nederland. Je steunt er onderzoek naar muziektherapie mee. 

Bestel je kaart

Muziek maakt veel los

Het is bewezen dat muziek veel doet met mensen met dementie. Ineens gaan ogen stralen. Iemand die niet goed meer kan spreken, gaat ineens zingen. En iemand die meestal somber is, is ineens even blij. Dat gunnen we iedereen. Daarom steunt Alzheimer Nederland onderzoek naar muziektherapie. In het bijzonder naar hoe deze vorm van therapie voor iedereen die thuis woont toegankelijk kan worden. De opbrengst van deze kaartenactie gaat rechtstreeks naar dit onderzoek.

Lees ook:

Commercial over het herkennen van dementie op TV!

Lees meer

‘Er zijn veel hardnekkige misverstanden rond dementie’

Lees meer

 

Actueel overzicht met cijfers over dementie

Lees meer