Koningin Máxima bezocht Alzheimer Trefpunt Giessenburg ter ere van 35 jaar bestaan Alzheimer Nederland

Koningin Maxima bezocht Alzheimer Café

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdag 10 september een bezoek aan het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg, een van de ruim 240 Alzheimer Cafés voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden. Aanleiding is het 35-jarig bestaan van Alzheimer Nederland die onder meer zorgdraagt voor deze ontmoetingsplekken. Tijdens het bezoek van koningin Máxima reikt directeur Gerjoke Wilmink het eerste gouden vergeet-me-nietje uit aan een ‘gouden’ vrijwilliger van Alzheimer Nederland. Aansluitend sprak koningin Máxima met patiënten en mantelzorgers.

“We zijn zeer verheugd dat koningin Máxima ons met een bezoek wil vereren vanwege ons 35-jarig bestaan’’, zegt Gerjoke Wilmink. “En we zijn blij dat dat op een plek is waarbij de mensen waarvoor we opkomen aanwezig zijn.”

Start van evenementen Wereld Alzheimer Dag op 21 september

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg op 10 september vomde tevens de start van de evenementen die de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Thema van dit jaar is ‘Samen Bewegen’. Om die reden is expert prof. dr. Erik Scherder als gastspreker voor de bijeenkomst uitgenodigd.

Bekijk de video voor een impressie van deze bijzondere dag: