Lancering campagne 'GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer'

Met een druk op de knop is door minister Hugo de Jonge en de 3 directieleden van Alzheimer Nederland, NS en Transdev vanmorgen de campagne ‘GOED omgaan met dementie gelanceerd in de stationshal van Utrecht CS. De campagne roept reizigers en OV medewerkers in het OV op alert te zijn op medereizigers met (beginnende) dementie en hulp te bieden. Voor OV medewerkers is een speciale training ontwikkeld met herkenbare OV situaties.

De campagne is een samenwerking van Samen dementievriendelijk, NS en Connexxion. Op ruim 5000 tv schermen van NS en in 1500 bussen van Connexxion is de komende weken de campagne te zien. Daarnaast is er een Facebookcampagne die reizigers oproept de gratis training  ‘GOED omgaan met dementie’ te doen.

Ook heeft de campagne al mooie media aandacht opgeleverd, o.a. een bericht op NOS.nl, een uitgebreid artikel in Metro Nieuws, 2 interviews op NOS radio 1 (tussen 07.00u en 08.00u bij 18.04min en 08.00u en 09.00u vanaf 53.20min. Help je de campagne onder de aandacht te brengen via social media?