Lintjes voor vrijwilligers Alzheimer Nederland

Op de foto v.l.n.r.: Marchien Oosterhuis-Strating, Adrie Teeuw-Bakker en Thea van den Hurk.

Tijdens de Lintjesregen, traditioneel de dag voor Koningsdag, kregen bijna drieduizend mensen een Koninklijke onderscheiding. Ook meerdere vrijwilligers van Alzheimer Nederland zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun bijzondere inzet voor mensen met dementie.

Gerjoke Wilmink: ‘We zijn er enorm trots op dat zoveel vrijwilligers via deze weg geëerd worden voor hun belangrijke en belangeloze inzet voor mensen met dementie. In Nederland zijn er 290.000 mensen met dementie. Dankzij onze vrijwilligers is er altijd hulp in de buurt, zoals een Alzheimer Café.’

Op de foto v.l.n.r.: Marchien Oosterhuis-Strating, Adrie Teeuw-Bakker en Thea van den Hurk.

Vrijwilligers

Een greep uit de vrijwilligers die onder meer door hun vrijwilligerswerk voor Alzheimer Nederland dit jaar de onderscheiding hebben ontvangen:

  • Marijke Verbeek, Den Helder. In 2011 werd zij vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, regio Noord-Holland-Noord en dat is ze nog steeds. Ze was secretaris, richtte het Alzheimer Café in Schagen op en is gespreksleider. Zij organiseert de maandelijkse gespreksgroep en geeft regelmatig lezingen.
  • Thea van den Hurk, Eindhoven, coördinator Alzheimer Café. Al een kleine twintig jaar is Thea van den Hurk coördinator bij Alzheimer Café Eindhoven, onderdeel van de afdeling Zuidoost-Brabant. Zij organiseert de maandelijkse café-avond en zet zich in voor het lotgenotencontact, informatievoorziening en contacten met mensen met dementie, hulpverlening én voorlichting.
  • Marchien Oosterhuis-Strating, voorzitter afdeling Oost-Gelderland. Zij ontving een lintje vanwege haar tomeloze inzet voor Alzheimer Nederland en Hulphond Nederland, waar hun trouwe viervoeter iedere week jongeren ondersteunt tijdens hun therapie.
  • Adrie Teeuw-Bakker, Hardinxveld-Giessendam. Ze is sinds 2009 vrijwilliger bij Alzheimer Nederland. Ze fungeert als gastvrouw van het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam en als lid van de werkgroep dacht/denkt zij mee over de opzet en vormgeving van het café.
  • Petra Koers, Westland. Zij heeft een lintje gekregen onder meer vanwege haar verdiensten als oprichter van het Alzheimer Café in Westland en als organisator van de lotgenotengroep Dementie.
  • Anneke van Rijswijk-Goorhuis, Sambeek. Afdeling Land van Cuijk kan op haar rekenen. Ze leidt rondetafelgesprekken, is onder andere bestuurslid van het Alzheimer Café en maakt deel uit van het Dementie Keten Team, dat later landelijk uitgerold werd.
  • Joke Janssen-van Beek, Venlo. Zij is onder meer collecte-coördinator voor Alzheimer Nederland in Venlo. 
  • Leo Groenewegen, De Lier. Naast zijn andere vrijwilligerswerk is hij is sinds 2008 in als collectant voor Alzheimer Nederland, met name in het buitengebied van Naaldwijk.
  • Lonneke Michielse, Papendrecht. Zij is grondlegger van het Alzheimercafé in Papendrecht. Daarnaast is zij ruim 30 jaar vrijwilliger bij VV Papendrecht.
  • Cobi Huistede-Ankersmid, Goor. Zij is onder meer collectant voor Alzheimer Nederland.

 

Felicitaties

Alzheimer Nederland feliciteert alle vrijwilligers met deze prachtige koninklijke onderscheiding!