Mantelzorgers, mensen met dementie en zorgprofessionals delen hun ervaring in het panel

Mantelzorgers, mensen met dementie en zorgprofessionals delen hun ervaring in het panel

Alzheimer Nederland vindt het belangrijk dat wat we doen aansluit bij de ervaringen, wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Alleen zo kunnen we ons inzetten voor betere ondersteuning en opkomen voor hun belangen. 

Daarom is er het digitale Alzheimer Nederland panel. Hiermee vragen we de wensen en behoeften van mensen met dementie en mantelzorgers. Ook geven zij hun mening en ervaring over actuele onderwerpen rondom dementie. Bijvoorbeeld in de zorg of de politiek. Als panellid denken mantelzorgers en mensen met dementie ook mee over nieuwe voorstellen voor wetenschappelijk onderzoek en diensten en producten van Alzheimer Nederland. Panelleden krijgen ongeveer 6-8x per jaar een vragenlijst via de mail toegestuurd. Meedoen is niet verplicht. 

Samen laten we het panel groeien 

Tussen 14 en 28 november is er online een campagne. Als vrijwilliger heb je veel contact met mantelzorgers en mensen met dementie, dus ook jij kan helpen. Door hen te wijzen op het Alzheimer Nederland panel, kunnen we het panel laten groeien. Zo weten we van een grotere groep van onze achterban wat er speelt. Met deze informatie krijg ook jij als vrijwilliger beter inzicht in de wensen en ervaringen van de achterban. Dat kan van pas komen in de belangenbehartiging of in het afdelingsbestuur. Ben je naast vrijwilliger ook mantelzorger, dan kun je uiteraard zelf ook meedoen!  

Hoe doe ik dat?  

In de webwinkel kun je flyers over het Alzheimer Nederland panel bestellen. Deze kun je verspreiden via het Alzheimer Café of een ontmoetingsplek in de buurt. Ook kun je in je directe omgeving vertellen over het Alzheimer Nederland panel. Dat werkt vaak erg goed! Als laatste kun je de oproep van Alzheimer Nederland delen op je eigen social mediakanalen.  

Het panel is ook voor zorgprofessionals 

Ook zorgprofessionals kunnen lid worden van het Alzheimer Nederland panel. Denk aan een casemanager dementie of een wijkverpleegkundige. Ook hun ervaringen zijn een waardevolle aanvulling om te weten wat er speelt bij mensen met dementie en mantelzorgers.  

Voor meer informatie neem contact op met: