Nieuw relatiebeheersysteem: Nexios Vrijwilligers

Nexios

Vanaf 18 mei 2018 werkt Alzheimer Nederland met een nieuw relatiebeheersysteem: Nexios Vrijwilligers. In dit systeem kunnen we op een veilige manier alle gegevens van vrijwilligers beheren (zoals naam, adres, contactgegevens). Ben je collectevrijwilliger? Dan moet je nog even wachten tot 2019 voordat je gebruik kunt maken van Nexios Collecte.

Nexios Vrijwilligers, wat is dat voor systeem?

Nexios Vrijwilligers is bedoeld om de gegevens van onze vrijwilligers goed te beheren. Niet alleen de secretaris van jouw afdeling kan in het systeem; álle vrijwilligers kunnen inloggen. Met jouw account kun je zelf jouw gegevens actueel houden, en bepalen welke informatie andere vrijwilligers van jou kunnen zien. Ook kun je hier je voorkeuren voor nieuwsbrieven beheren.

Zit je in de werkgroep van een Alzheimer Café? Dan kun je ook jouw netwerk van relaties beheren en contactmomenten vastleggen. Daarnaast kun je nieuwsbrieven en flyers beheren en verzendlijsten hiervoor aanmaken.

Hoe krijg ik toegang tot Nexios Vrijwilligers?

Je kunt Nexios Vrijwilligers bereiken via relatiebeheer.alzheimervrijwilligers.nl. Heb je nog geen account? Vraag deze dan aan bij jouw secretaris. De secretaris kan jouw account aanmaken. Zodra je account is aangemaakt, ontvang je automatisch een mail met inlog gegevens.

Om in te loggen ontvang je een e-mailadres en wachtwoord van Alzheimer Nederland. Dit e-mailadres kun je dus ook gebruiken voor je vrijwilligerswerk.

Handleidingen

Handleiding Nexios Vrijwilligers (besturen/AC’s)

Hier lees je de aanwijzingen over het invoeren van vrijwilligers onder de juiste functiebenaming

Hier kun je de Handleiding Nexios Vrijwilligers (bedoeld voor afdelingsbesturen en coördinatoren van het Alzheimer Café) downloaden.

Hier kun je de handleiding Nexios Vrijwilligers voor overige vrijwilligers downloaden.

 

Hulpkaart e-mail instellen

Hier vind je de hulpkaart voor het instellen van je e-mail

Hulpkaart inlogproblemen Nexios Vrijwilligers (besturen/AC’s)

Wat te doen als inloggen niet lukt? Raadpleeg de hulpkaart inlogproblemen.

Hulpkaart Outlook/OneDrive

Hier vind je de hulpkaart voor Outlook/OneDrive

Inschrijfformulier nieuwe vrijwilliger

Verstuur dit digitale inschrijfformulier naar een nieuwe vrijwilliger zodat je alle benodigde informatie hebt om iemand in te schrijven. Na registratie in Nexios moet je vanwege de AVG het formulier vernietigen.

Veelgestelde vragen

Als ik wil inloggen, krijg ik een melding dat ik geen toegang heb tot Nexios Vrijwilligers. Hoe los ik dat op?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Raadpleeg de handleiding Inloggen bij Nexios Vrijwilligers

In het lijstje vrijwilligers bij mijn afdeling of café staan ook mensen die ik helemaal niet ken. Hoe kan dat?

Het kan voorkomen dat een vrijwilliger vroeger een functie heeft gehad bij jouw afdeling of Alzheimer Café, maar inmiddels actief is bij een andere afdeling. Zijn oude functie bij jouw afdeling/Café heeft dan de status ‘inactief’ in Nexios Vrijwilligers. Als je alleen het lijstje actieve vrijwilligers van jouw afdeling of Alzheimer Café wilt zien, vink dan in het filter alleen ‘actief’ aan bij Functie, en kies bij Organisatie-eenheid jouw afdeling of Alzheimer Café.

Ik zoek een vrijwilliger die in Nexios Vrijwilligers zou moet staan, maar ik kan hem/haar niet vinden! Hoe kan dat?

Als je filters aan hebt staan, kunnen die ervoor zorgen dat iemand niet naar voren komt als je op een naam zoekt. Controleer dus je filters, zet ze gewoon even allemaal uit en probeer het dan opnieuw!

Kan ik een lijst met nieuwsbriefabonnees aanmaken voor mijn relaties?

Ja, je kunt ook je relaties toevoegen als nieuwsbriefabonnee. Kijk hiervoor in de handleiding

Hoe kan ik een nieuwe vrijwilliger toevoegen aan mijn afdeling die al bij een andere afdeling geregistreerd staat?

Neem in deze situatie contact op met je regiocoördinator; die heeft inzage in alle gegevens van deze vrijwilliger en kan controleren of het daadwerkelijk om dezelfde persoon gaat. De regiocoördinator maakt dan een nieuwe functie voor deze vrijwilliger aan bij jouw afdeling. Vanaf dat moment is de vrijwilliger ook bij jouw afdeling ingeschreven en kun je hem beheren.

Let op: maak dus niet zomaar deze vrijwilliger aan als nieuwe vrijwilliger! We willen juist voorkomen dat er ‘dubbele’ vrijwilligers in komen te staan.