Nieuwe communicatie workshops voor afdelingen

Zichtbaarheid, dat is het sleutelwoord.

We hebben afgesproken om in 2019 te werken aan meer zichtbaarheid voor de lokale afdelingen. Immers, we doen met zijn allen veel goeds, maar vergeten soms om dit te vertellen. En als we het wél vertellen, doen we dit niet altijd op de meest effectieve manier. Hoe zorgen we er voor dat onze boodschap sterker wordt? Dat zo veel mogelijk mensen weten waar de lokale afdeling voor staat? En dat we hen bovendien weten te activeren: bijvoorbeeld als bezoeker van een Alzheimercafé, als vrijwilliger voor de afdeling of als bondgenoot in onze lobby.

Inspireren 

We moeten ons niet beperken tot 1 richtingsverkeer in onze communicatie. We moeten vooral ook stimuleren, inspireren, activeren. Niet alleen maar informeren over de 5 W’s (wie, wat, waar, wanneer en waarom), maar mooie verhalen vertellen, creatieve middelen inzetten, meer beeldmateriaal gebruiken.

Nieuwe workshops

Vorig jaar hebben we mooie stappen gezet, onder meer dankzij de inzet van de webmasters. Dit jaar gaan we verder. Hier is ons scholingsaanbod op afgestemd. De komende periode worden de volgende workshops aangeboden voor pr vrijwilligers, bestuursleden, belangenbehartigers en andere vrijwilligers die willen werken aan de zichtbaarheid van de afdeling:

 • Drupal workshop, instructie voor webmasters om je website up to date houden
  (ma. 18 feb. 19.00-21.00 uur)
 • Sta voor je verhaal! Leer een pitch houden
  (do. 14 mrt. 12.30-16.00 uur)
 • Activerend Schrijven, leren hoe je door middel van tekst mensen kunt activeren en inspireren
  (vr. 29 mrt. 12.00-16.00 uur)
 • Video workshop, leren hoe je eenvoudige filmpjes kunt inzetten om de zichtbaarheid van jouw afdeling / activiteiten te vergroten 
  (vr. 5 apr. 12.00-16.00 uur)
 • Social Media workshop, leren hoe je op een eenvoudige manier social media kunt inzetten om de zichtbaarheid van jouw afdeling / activiteiten te vergroten
  (do. 6 jun. 12.00-16.00)

NB Niet alle workshops staan nog op het Vrijwilligersplein. Dit heeft te maken met aanpassingen in het aanmeldsysteem. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je een email te sturen naar Sandra Conijn.