Nieuwe spot van Alzheimer Nederland

Vanaf 20 september is er een nieuwe spot van Alzheimer Nederland te zien als onderdeel van de campagne Stop dementie. Deze spot wordt regelmatig uitgezonden op tv (met name overdag en soms ’s avonds), met als doel om nieuwe donateurs te werven. Op Facebook kun je een korte versie van de tv-spot tegenkomen met eveneens een doneer oproep. De spot kun je onderaan deze pagina bekijken.

Dit soort spots zijn met opzet lang (2 minuten), om een emotioneel verhaal over te kunnen brengen vanuit verschillende invalshoeken en diverse oproepen te kunnen doen.

Er zijn twee versies van deze spot: één met oproep om te bellen naar nummer 0800-1102 en één met oproep om online te doneren op www.stopdementie.nl. Aan de spot hebben naast prof. dr. Wiesje van der Flier van het Alzheimercentrum Amsterdam, Frans, Renate en hun dochter Sharona meegewerkt. Zij waren eerder te zien in ons tv-programma Onvergetelijke herinneringen, dat vorig jaar oktober is uitgezonden. Zij wilden graag meewerken omdat ze het heel erg belangrijk vinden dat er meer aandacht wordt gegeven aan de impact van dementie. Frans was nog maar 48 toen hij de diagnose alzheimer kreeg. Inmiddels woont hij niet meer thuis. Frans vindt het belangrijk om zelf te vertellen over wat de ziekte met hem doet. Ook zijn dochter Sharona vertelt in de spot welke impact de ziekte van haar vader op haar heeft. Frans, Renate en Sharona staan volledig achter de inhoud van deze spot.

"We doen er alles aan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dementie. Want de oplossing moet er zo gauw mogelijk komen, voor onze kinderen en kleinkinderen. Als iedereen helpt, zou dat een goede stap zijn voor de toekomst...”

Concepten van deze en twee andere spots – die in een later stadium worden uitgezonden – zijn vooraf in individuele gesprekken getoetst onder mantelzorgers van mensen met dementie en mensen zonder betrokkenheid bij de ziekte. De spots werden hoog gewaardeerd. We hopen op veel nieuwe donateurs!

Bekijk de spot