Nieuwe webpagina: Ik heb dementie

Webpagina ik heb dementie

Op donderdag 26 april 2018 was de feestelijke lancering van de webpagina: ik heb dementie. Deze webpagina is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie, zowel qua lay-out als inhoud. Inspiratie voor de nieuwe webpagina is opgedaan via literatuuronderzoek, bestuderen van bestaande websites voor mensen met dementie en interviews met mensen met dementie. Dit is gedaan door Anne de Boer, student biomedische wetenschappen.

De lancering was te zien op de Facebookpagina van Alzheimer Nederland, tijdens een livestream. Je kunt het hier terugkijken (kijk bij datum 26 april 2018) . De lancering is gevierd met een gezamenlijk koffiedrinken van de kerngroep van Alzheimer Nederland, een groep van mensen met dementie die Alzheimer Nederland adviseert. Diverse leden van de kerngroep zijn tijdens de livestream geïnterviewd.

Bijzondere aandacht verdienen ook de 5 korte filmpjes van de kerngroepleden, die op de webpagina zijn terug te vinden. Ieder filmpje bevat een thema met adviezen voor andere mensen met dementie. De thema’s die aan de orde komen zijn: diagnose, dagelijkse dingen, verder met je leven, omgang met anderen en hulp aanvaarden.

De filmpjes zijn een aanrader om in het Alzheimer Café of Trefpunt te laten zien, en met elkaar het gesprek over aan te gaan.

We hopen dat jullie willen helpen om mensen met dementie naar de pagina te verwijzen. Suggesties voor verbetering van de nieuwe pagina kunnen gemaild worden naar Anne-marie Bruijs, a.bruijs@alzheimer-nederland.nl