Nynke Schootstra (Alzheimer Café Heerenveen) over Nexios

Nynke Schootstra (Alzheimer Café Heerenveen) over Nexios

Nexios gebruikte ik eigenlijk niet. Tot sinds kort wij in het Alzheimer Café vanuit de werkgroep hebben gezegd dat het misschien toch wel handig kan zijn. Zelf je eigen gegevens bijhouden en aanpassen, aanmelden voor een training via Nexios. Wat Nexios vooral leuk maakt is dat ik nu zelf als coördinator alles kan aanpassen en veranderen wat vrijwilligers van de werkgroep van ons Café betreft. Ik heb het lijstje van vrijwilligers van onze werkgroep goed kunnen opschonen. Dat voelt fijn. Niet meer afhankelijk van een ander, maar het gewoon zelf doen. 

Werk- en privémails gescheiden

Al mijn Alzheimer Nederland-gerelateerde bestanden staan nu niet meer op mijn computer, maar in OneDrive. Van daaruit kan ik heel gemakkelijk bestanden delen met mijn werkgroepleden. Wat ik ook fijn vind is dat met dit account mijn privé- en werkaccount schoon blijven van Alzheimer Café-mailtjes. Alle mail voor het Alzheimer Café ontvang ik op 1 account. Duidelijk en overzichtelijk.                  

Externe relaties invoeren

Mijn volgende actie wordt alle bezoekers van ons Café bij externe relaties in Nexios zetten zodat we de gegevens hieruit kunnen halen als we ze gaan uitnodigen en programma’s gaan mailen. Dat ga ik samen - met een kop koffie erbij - doen met een collega-vrijwilliger. Gezelliger en sneller. Het heeft even geduurd en ik moest het even ontdekken maar ik ben blij met Nexios: de regie van onze werkgroep hebben we nu in eigen hand. Dat is fijn. Ik ben blij met Nexios.

Lees ook:

Wat is Nexios 

Lees meer

Aanpassingen Nexios 

Lees meer

Betere samenwerking door Nexios

Lees verder