Oproep aan regionale afdelingen: gratis workshop verenigingen

Gratis workshop en online training voor verenigingen

Mensen met dementie worden door hun ziekte steeds vaker afhankelijk van hulp uit hun sociale omgeving. Bijvoorbeeld bij het uitoefenen van een sport of hobby. Mensen met dementie vragen vaak geen hulp en daardoor ligt sociaal isolement op de loer. Spontaan hulp aanbieden om mensen met dementie actief te blijven betrekken bij de vereniging is daarom broodnodig. Bijvoorbeeld iemand  met dementie ophalen en thuisbrengen van en naar de vereniging. Of de regels een beetje aanpassen zodat iemand langer kan blijven meedoen. Samen dementievriendelijk heeft speciaal voor verenigingen een gratis workshop van één uur ontwikkeld: ‘GOED omgaan met dementie in je vereniging’. We vragen aan alle vrijwilligers van de regionale afdelingen dit lokaal/regionaal bekend te maken.

Aanbod voor verenigingen

Voor verenigingen en verenigingsleden is er het volgende aanbod:

  • Voor verenigingen: Gratis workshop ‘GOED omgaan met dementie in je vereniging’ van één uur op locatie naar keuze. In de interactieve workshop van één uur krijgen verenigingsleden oog voor de invloed van de ziekte dementie op het uitoefenen van een sport of hobby. Ook krijgen ze tips over hoe ze leden met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven betrekken bij hun vereniging.
    De workshop is vanaf 28 oktober door verenigingen aan te vragen via 0800-6002 / info@samendementievriendelijk.nl
  • Voor verenigingsleden: gratis online training ‘In je buurt’ van 15 minuten. Deze is voor individuen en vanaf 28 oktober te volgen op www.dementieinjebuurt.nl  In training is naast verenigingsleden ook aandacht voor hoe om te gaan met buren, vrienden en familieleden met (beginnende) dementie.

Iedereen die tijdens de campagneperiode van 28 oktober tot en met 24 november een online training volgt of een workshop bijwoont ontvangt gratis een kaartenset mét het Vergeet-mij-niet-speldje.

Onder de aandacht brengen van workshop en online training

De workshop en online training zijn onderdeel van de campagne ‘In je buurt’ van Samen dementievriendelijk die op 28 oktober start. In de toolkit vind je de communicatiemiddelen om de workshop en online training onder de aandacht te brengen bij verenigingen:

  1. Nieuwsbericht voor op de website en/of in de nieuwsbrief;
  2. Voorbeelden van berichten voor op social media;
  3. Flyer ‘Zo kan óók Johan mee blijven doen’. Deze A5-flyer kan online worden gedeeld en/of in print gratis worden besteld om te verspreiden onder verenigingen via 0800-6002 of info@samendementievriendelijk.nl
  4. Beeld voor verenigingen