Profielschets Anne Cardinaals voorzitter afdeling Arnhem

Rubriek het stokje -  profielschets van een vrijwilliger. De vrijwilliger mag het stokje doorgeven aan iemand van een andere afdeling

Naam: Anne Cardinaals

Leeftijd: 61 jaar.

Getrouwd/kinderen: Sinds 1979 woon ik samen met de man waar ik in 1997 mee getrouwd ben. Onze zoon was toen 5 jaar.

Functie bij AN:Voorzitter afdeling Arnhem e.o.

Omschrijf jezelf in 3 woorden: Betrokken, gedreven, onderzoekend  .

Wat geeft jou energie als vrijwilliger?
Ik vind het geweldig om de voorwaarden te scheppen om een project van de grond te krijgen.

Waar word je stil van?
Van de verhalen van mantelzorgers die voor mensen met dementie zorgen. Steeds weer aanpassen aan de ander, steeds weer afscheid nemen van een stukje van een geliefd mens.

Waar kom je voor je bed uit?
Voor mijn moestuin. Voor mij dé manier om met mindfulness bezig te zijn.

Waarom doe je vrijwilligerswerk voor AN?
Ik was op zoek naar bestuurswerk toen bleek dat mijn vader beginnende dementie had. Dit gecombineerd met mijn studie Gezondheidswetenschappen heeft ervoor gezorgd dat ik voor Alzheimer Nederland gekozen heb.

Wat is je droom
De afdeling Arnhem e.o. kan veel meer betekenen voor mensen met dementie. Omdat we maar met een klein aantal mensen zijn, kan lang niet alles gedaan worden. Mijn droom is een bestuur en vrijwilligers die een verschil maken voor mensen met dementie. Of dat nu is in een Alzheimer Café, door het geven van voorlichting of belangenbehartiging.

Aan wie geef je het stokje door?
Bij de testzitting van het vrijwilligersplein heb ik gesproken met Jeantien Brugma de secretaris van Amstelland. Zij vertelde over hun project voor jonge mensen met dementie. Aan haar geef ik graag het stokje door.