Record respons voor de Dementiemonitor

Record respons voor de Dementiemonitor

De trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie Noord-Limburg met hun welverdiende taart

Het zal je niet ontgaan zijn: dit jaar vond de Dementiemonitor Mantelzorg weer plaats, ons tweejaarlijkse onderzoek naar de wensen en behoeften van mantelzorgers van mensen met dementie. De vorige peiling was in 2016. Met de huidige peiling zorgen we weer voor actuele landelijke én regionale cijfers over hoe het gaat met mantelzorgers en wat hun behoeften zijn aan ondersteuning en zorg.

Dit voorjaar waren alle afdelingen en dementieketens enorm druk met het uitdelen van de Dementiemonitor vragenlijst aan zoveel mogelijk mantelzorgers. En met succes: uiteindelijk hebben 4.459 mantelzorgers de vragenlijst ingevuld, ruim 1.000 meer dan in 2016! Een absoluut record voor Alzheimer Nederland. Zonder de inspanningen van de afdelingen en dementieketens was dit natuurlijk nooit gelukt. Daarvoor zijn we jullie allemaal heel dankbaar!

Hoogste respons: regio Noord-Limburg

De Top-5 van regio’s met de hoogste respons is:

1

Noord-Limburg

235 vragenlijsten

2

Amstelland Meerlanden

194

3

Utrecht

179

4

Zuid Hollandse Eilanden

176

5

Zuid Limburg

172

 

De regio Noord-Limburg voert de lijst aan met maar liefst 235 ingevulde vragenlijsten. Volgens Harry Schraven, voorzitter van de afdeling Noord-Limburg was de goede samenwerking met de keten Hulp bij Dementie Noord-Limburg de sleutel tot succes. Zij werden daarom onlangs door ons in het zonnetje gezet! De coördinatoren van de Alzheimercafés, die ook hun steentje hebben bijgedragen, zijn door het afdelingsbestuur beloond met een gratis entreekaart voor een Symposium.

Wil je weten wanneer het rapport en de regiorapporten verschijnen? Lees dan het update bericht.