Recordbedrag van €192.372 bij elkaar gefietst tijdens 2bike4alzheimer

In het weekend van 21 september fietsten 327 deelnemers mee aan 2bike4alzheimer om geld in te zamelen voor onderzoek naar dementie. De deelnemers haalden dit jaar een recordbedrag op van €192.372! Tijdens deze estafette-fietstocht legden deelnemers 400 km af in 24 uur. Het enthousiasme en motivatie bleken weer zeer groot dit jaar. Vrijwel alle deelnemers hebben iemand met dementie in hun directe omgeving waarvoor zij fietsten.

Dág en nacht fietsen

24 uur lang reden 36 teams van 2 tot 13 personen een tocht van 400 kilometer door een twintigtal gemeenten. Per tandem, op een stepfiets of op een gewone fiets werden 5 etappes van 80 kilometer in estafettevorm afgelegd. De routes van de 5 etappes vormden samen een vergeet-mij-nietje, het symbool voor een toekomst zonder dementie. Ook een aantal collega's van Alzheimer Nederland vormden een team die samen de 'vergeet-mij-niet route' gefietst hebben. Op een tandem legden zij de 400 km af. "Een geweldig weekend en ontzettend mooie ervaring maar nog belangrijker is dat wij op deze sportieve manier een bijdrage kunnen leveren om dementie de wereld uit te helpen".

The Winning Team van Alzheimer Nederland (Marijke, Ellen, Robyn, Janneke, Anne-Marie en Mirella) haalden samen ruim 4.300 euro op.

Een toekomst zonder dementie

Gerjoke Wilmink, die zelf ook meefietste, kreeg de cheque met €192.372 overhandigd: “Dit is overweldigend! Nog niet eerder werd er zoveel geld bij elkaar gefietst tijdens 2bike4alzheimer. Bedankt fietsers, bedankt sponsoren! We gaan jullie geld inzetten voor onze gezamenlijke missie: een toekomst zonder dementie.”

Alzheimer Nederland organiseert jaarlijks het event 2bike4alzheimer om geld op te halen voor dementieonderzoek. Voor meer informatie zie: www.2bike4alzheimer.nl. Wil je ook een financiële bijdrage doen? Doneren kan nog steeds!