Samen bewegen op Wereld Alzheimer Dag

Muziekmiddag, theatervoorstelling, symposium, bootreis, bus excursie, cabaretavond, lezingen en exposities. Slechts een greep uit de geweldige activiteiten die vorig jaar op en rond Wereld Alzheimer Dag georganiseerd werden. Wat overweldigend om in heel het land festiviteiten te zien om aandacht te vragen voor dementie. Ook dit jaar laten we ons weer zien op 21 september. Het is bijna zover!

Samen bewegen

Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Daarom is dit jaar het thema op Wereld Alzheimer Dag ‘Samen bewegen’. Het is goed voor de gezondheid, mensen hebben minder snel hulp nodig bij dagelijkse activiteiten en het geeft een goed gevoel. Samen met andere mensen is bewegen niet alleen gezond, maar ook nog eens leuk om te doen. Fijn om te zien hoe jullie je inzetten om mooie activiteiten te organiseren binnen de regio. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is 21 september? Op de website van Alzheimer Nederland vind je een overzicht van activiteiten per regio. 

Draag je vergeet-mij-nietje

Draag jij op Wereld Alzheimer Dag ook een Vergeet-mij-nietje? Deel je foto op social media met de hashtag #samenopwad. Zo laten we zien dat we samen sterk staan.

Lees ook:

Mooie samenwerking met Fietsmaatjes tijdens WAD

Lees meer

Amersfoortse vrijwilliger met dementie krijgt eerste gouden vergeet-mij-nietje

Lees meer

 

Campagne voor betere vindbaarheid casemanagers dementie

Lees meer