Succesvolle opening Alzheimer Café Regio Renkum

Succesvolle opening Alzheimer Café Regio Renkum

Op woensdag 23 januari trotseerden tientallen mensen de sneeuw om de opening van het Alzheimer café Regio Renkum bij te wonen. Zorgprofessionals, maar vooral mantelzorgers en mensen met Alzheimer genoten van deze informatieve en gezellige avond.

Opening door burgemeester

Burgemeester Agnes Schaap vindt zorg voor mensen met dementie zó belangrijk dat zij, met een slag op de gong, het Alzheimercafé opende. Ook zij kent mensen met dementie, zoals wij allen. Nu we steeds ouder worden zal ook deze ziekte helaas steeds vaker in onze nabije omgeving voorkomen.

Muziek en dementie

Het thema van de avond was:  ‘muziek en dementie’. Gespreksleider Liesbeth Ter Elst en muzikant en ervaringsdeskundige Anneke Rot praatten over effecten van muziek op mensen met dementie. Vaak herinneren Alzheimer patiënten zich liedjes uit het verleden en het geeft veel vreugde samen deze liedjes te zingen. De ervaringen rondom muziek en dementie werden onderling uitgewisseld. Kortom, het was een succesvolle eerste avond.

Ik vergeet wel eens wat

Het Alzheimer Café Regio Renkum zal bij de tweede bijeenkomst het thema hebben : ‘ik vergeet wel eens wat... heb ik nou dementie?’ met als gastspreker geriater Marja Jellesma. Deze avond vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Doorwerth, op woensdag 27 februari, inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30 uur. Iedereen die, persoonlijk of professioneel, interesse heeft in alles rondom dementie is welkom.

Op de foto: Burgemeester Agnes Schaap bij de opening van het eerste Alzheimer Café Regio Renkum. Copyright: Alzheimer Café Regio Renkum.