Trainers gezocht in Limburg voor Samen dementievriendelijk

Trainers gezocht in Limburg voor Samen dementievriendelijk

Trainers gezocht in Limburg voor Samen dementievriendelijk

Het programma van Samen dementievriendelijk verloopt succesvol. In totaal zijn er sinds 2016 al 1400 trainingen gegeven. Deelnemende bedrijven zijn Monuta, Praxis, de Zonnebloem, Saar aan huis, gemeenten etc. Het is overweldigend om de trainingen in heel het land te faciliteren en daarmee aandacht te vragen voor dementie. Onze trainers zijn hierin belangrijk voor de constante kwaliteit, om mensen te trainen hoe je GOED omgaat met mensen met dementie.
In Limburg wordt er lokaal, bijvoorbeeld in Roermond, al gewerkt aan een dementievriendelijke samenleving. We willen daar ook op andere plekken aan werken en meer trainingen organiseren in Limburg. Echter komen we binnen ons programma daarvoor nog trainers te kort. Daarom organiseren we in Limburg een train-de-trainer. Heb jij interesse om trainer te worden, en kom je uit het zuiden van het land?

Een trainer van Samen dementievriendelijk geeft, in een tweetal, een training van 2,5 uur waarin deelnemers leren wat dementie is en hoe je dementie kunt herkennen. Het goed omgaan met mensen met dementie staat centraal, waarbij onder begeleiding van de trainers geoefend wordt aan de hand van praktijksituaties. Als trainer ‘speel’ je deze situaties. We vragen trainers 5 à 10 trainingen per jaar te geven, dit zal in de eigen regio zijn. De reiskosten worden hiervoor vergoed.

We vinden het belangrijk dat trainers van Samen dementievriendelijk voldoende kennis en vaardigheden hebben om aan de slag te gaan als trainer bij Samen dementievriendelijk. Je krijgt van ons daarom een tweedaagse training, dit noemen wij ‘Train-de-trainer’ bijeenkomsten. Na afloop nemen wij contact met je op over hoe jij en wij deze bijeenkomsten ervaren hebben. Op basis hiervan zullen we bekijken of je geschikt zou zijn om trainer te worden bij ons programma. Daarna volgt er een online webinar waarin we uitleg geven over het rooster en krijg je het materiaal toegestuurd.

De eerstvolgende Train-de-trainer bijeenkomsten staan gepland op:
Vrijdag 13 maart 2020 van 9.30 uur tot 16.30 uur (incl. lunch) in regio Weert.
Woensdag 18 maart 2020 van 9.30 uur tot 16.30 uur (incl. lunch) in regio Weert.

Wil jij je aanmelden voor deze train-de-trainer? Stuur dan een mail naar: trainingen@samendementievriendelijk.nl.

Bekijk ook het filmpje voor meer informatie.