TV-show: Herinneringen voor het leven

In de live-talkshow ‘Herinneringen voor het leven – Stop dementie’ op 2 oktober gaan presentatoren Toine van Peperstraten en Roos Moggré in gesprek over dementie met patiënten en hun naasten. Over de liefde, het leven en de impact van deze ingrijpende hersenziekte, die 1 op de 5 mensen in Nederland treft.
 

Aandacht vragen voor dementie

Buddy Vedder gaat op bezoek bij kinderen en praat met hen over hun opa’s en oma’s met dementie, om die vervolgens samen een mooie verrassing te bezorgen. Het AVROTROS-programma wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland en heeft als doel aandacht te vragen voor dementie en donateurs te werven voor onderzoek.

Samen nieuwe herinneringen maken

Behalve het ophalen van mooie oude herinneringen, worden er in het programma nieuwe herinneringen gemaakt. Zo verrast de jonge Michelle haar moeder Nancy, die de ziekte van Alzheimer heeft, met een bijzondere ontmoeting met topballerina Igoné de Jongh. Bekende Nederlanders als Gerdi Verbeet, Ron Blaauw en Selma van Dijk delen hun persoonlijke verhalen en Simone Kleinsma en Voice Kids-winnaar Silver Metz verzorgen een bijzonder optreden.

Mini-colleges met vragen over dementie

Alzheimer Nederland geeft met verhelderende mini-colleges antwoord op veel gestelde vragen. Wat zijn de meest voorkomende symptomen? Hoe komt het dat dementie momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak is? En is dementie erfelijk?

Herinneringen voor het leven is te zien op woensdag 2 oktober om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO1.