Tweede Kamerleden met Alzheimer Nederland op bezoek in ontmoetingscentra

Op uitnodiging van Alzheimer Nederland gaan de komende tijd verschillende Tweede Kamerleden op werkbezoek in Odensehuizen en ontmoetingscentra. Op 13 juli was het eerste werkbezoek door Liane den Haan (Fractie Den Haan) aan Odensehuis Andante in Utrecht. 

Liane den Haan werd gastvrij ontvangen door de deelnemers, medewerkers en vrijwilligers van het Odensehuis. Tijdens het maken van een schilderij kwamen de gesprekken vlot op gang. De deelnemers vertelden dat zij graag naar het Odensehuis komen, omdat “alles kan”. De sfeer is goed, er ontstaan vriendschappen en er is herkenning over de ziekte dementie.

Op de vraag van Den Haan: waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven, reageert deelneemster Ine met de volgende woorden:

Iedereen bemoeit zich met je en maakt zich zorgen over wat mis kan gaan. Laat ze kijken naar wat wel kan in plaats van naar wat niet kan.

Liane den Haan genoot van de dag en het persoonlijk contact:

Het bevestigt wat ik al wist, dat dagactiviteiten van groot belang zijn. Ik ga me de komende 4 jaar voor de inhoud inzetten die ik zo belangrijk vind.

Dit was het eerste werkbezoek van een reeks werkbezoeken van nieuwe Tweede Kamerleden aan Odensehuizen en ontmoetingscentra. De komende tijd gaan medewerkers van Alzheimer Nederland nog op pad met Jeanet van der Laan (D66) en Caroline van der Plas (BBB).