Uurtje over achter de laptop? Word online gespreksleider!

Dementie verandert iemands leven, daarom is het logisch dat mantelzorgers allerlei vragen hebben. In online gesprekgroepen kunnen mantelzorgers heel gemakkelijk met lotgenoten uit heel Nederland praten. Wij zoeken mensen die deze online gesprekken willen begeleiden. Gewoon vanachter de laptop of tablet, via Microsoft Teams. 

Wat houdt het in? 

Er zijn vragen die mantelzorgers misschien niet kunnen of willen stellen bij een (zorg) professional. Maar wel bij mensen die net als jij een geliefde hebben met dementie. Mensen die weten hoe het voelt. Even praten met iemand bij wie je aan een half woord genoeg hebt en zonder oordeel je dilemma kunt voorleggen. Daarom organiseert dementie.nl maandelijks online gespreksgroepen voor mensen met een ouder of partner met dementie. Helemaal gratis en onder begeleiding van vrijwilligers via Microsoft Teams. Daarmee kunnen je elkaar horen en zien tijdens het gesprek. Hier vind je onze agenda met de aankomende gespreksgroepen.

De antwoorden zoeken we bij de deelnemers in de groepen zelf, beginnend met een korte voorstelronde om vervolgens verder in te gaan op problemen waar de deelnemers mee lopen of vragen waar ze antwoord op zoeken. Na 1,5 uur ronden we af en staat het de deelnemers vrij om een volgende keer weer mee te doen.

Help je mee?

Zou je het mooi vinden om een online gespreksgroep te leiden? Wij zijn nog op zoek naar vrijwillige gespreksleiders! Ervaring met Teams is natuurlijk fijn, maar vooral je luisterend oor is belangrijk. In deze groepen zijn de deelnemers aan het woord. Jij begeleidt het gesprek en stuurt bij waar nodig. Bekijk hier de hele vacaturetekst.