Verhalen op dementie.nl

dementie.nl verhalen mantelzorgers

Iedere mantelzorger heeft zijn eigen verhaal. Op dementie.nl verzamelen we die verhalen op een speciale Verhalenpagina. De verhalen bieden herkenning, troost en kracht. We laten ermee zien dat mantelzorgers er niet alleen voor staan.  

Vanaf de start van dementie.nl delen we persoonlijke ervaringen en herinneringen van mantelzorgers. We merkten dat de verhalen niet altijd even goed gevonden werden. Daarom hebben we dementie.nl/verhalen gemaakt. Zo staan alle verhalen voor en van mantelzorgers overzichtelijk op een rij.

Hoor je tijdens jouw werk van mensen dat ze graag verhalen van andere mantelzorgers willen lezen? Wijs hen dan gerust op de Verhalenpagina. Je vindt er blogs van mantelzorgers, ervaringsverhalen, muzikale Vergeet-mij-liedjes, de podcast rondom Ma, luisterverhalen en prachtige initiatieven. Er is voor elk wat wils!

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op: https://dementie.nl/verhalen

Anderen inspireren met jouw ervaring

Heb jij een mantelzorgervaring die je wilt delen? Of ken je uit jouw werk, bijvoorbeeld in het Alzheimer Café, iemand die een bijzonder verhaal heeft? Laat het de redactie van dementie.nl weten.

We zijn nog op zoek naar verschillende verhalen. Bijvoorbeeld van:

  • Mantelzorgers die een naaste hebben met vasculaire dementie, semantische dementie, parkinson of dementie bij downsyndroom.
  • Ervaringen van mensen met alternatieve behandelmethodes (zoals muziektherapie, belevingsgerichte therapie, bewegingstherapie, logopedie etc.)
  • Mensen die domotica (technische snufjes zoals GPS) inzetten bij de zorg voor hun naaste.
  • Een verhaal van een stel dat bewust niet voor euthanasie heeft gekozen.
  • Hoe je omgaat met je naaste als diegene verdriet heeft of rouwt.

Ben of ken jij iemand die graag zijn of haar ervaring wil delen over een van deze onderwerpen? Mail de redactie op redactie@dementie.nl. Samen weten we meer.