Wil je mee testen hoe dementievriendelijk Nederland is?

Wil je mee testen hoe dementievriendelijk Nederland is?

Op vrijdag 7 september gaat Samen dementievriendelijk de straat op als onderdeel van de landelijke campagne ‘Zien is 1 doen is 2’. Samen met een groot aantal vrijwilligers - en een aantal bekende Nederlanders – testen wij op verschillende plekken in het land hoe dementievriendelijk Nederland op dat moment is. En daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Wat ga je doen?

Jij en de andere vrijwilligers zijn die dag de ‘personal trainers’ van Samen dementievriendelijk. Je legt met je mobiele telefoon of tablet aan voorbijgangers een kort testje met stellingen voor die zij beantwoorden. De test geeft deelnemers een snel beeld over hun eigen kennis over (de omgang met iemand) met dementie. Een leuke dag die bedoeld is om landelijk aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. We hopen dus ook veel publiciteit!

Je snapt het al: we zijn op zoek naar jou!

De actie vindt plaats in diverse (ntb) steden. Je reiskosten en lunch worden vergoed. Ben je die dag beschikbaar van 10.30u tot 16.30u en vind je het leuk om als ‘personal trainer’ mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar actie@samendementievriendelijk.nl met je naam en e-mailadres.