Zet het in alvast in je agenda: 14 april Vrijwilligersdag Alzheimer Nederland

De Vrijwilligersdag organiseren wij voor jullie als dank voor jullie inzet van de afgelopen periode. En we willen jullie graag inspireren voor de periode die voor ons ligt. Verder staat de dag in het teken van ontmoeting: tussen vrijwilligers onderling maar ook tussen vrijwilligers en de betaalde medewerkers van het kantoor in Amersfoort en van een van de Alzheimer Centra,  Rotterdam dit jaar. We willen dus graag dat de Vrijwilligersdag  ook een gezellige dag wordt. Met toonaangevende onderzoekers, voorbeelden en een sneakpreview van een tv-documentaire van Adelheid Roosen en Hugo Borst. Naast het programma bieden we jullie een lunch en  informatiemarkt markt aan. De afsluiting is met muziek.

Eens in de twee jaar organiseert Alzheimer Nederland de landelijke Vrijwilligersdag. We doen dat sinds enkele jaren in samenwerking met onze Alzheimer Centra verbonden aan de universitaire ziekenhuizen. Alzheimer Nederland heeft ruim dertigduizend vrijwilligers waaronder ca. 23 duizend collectanten. In onze 49 regionale afdelingen met ruim 230 Alzheimer Cafés zijn ca. 5.000 vrijwilligers actief. Daarnaast zijn er in de collecte nog een kleine 2.000 coördinatoren/organisatoren actief.

Het programma van dit jaar wordt georganiseerd  samen met het Alzheimer Erasmus MC (Rotterdam) en de Health Strategy-vakgroep van de Technische Universiteit Eindhoven. De Vrijwilligersdag vindt plaats op zaterdag 14 april in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven en duurt van tien tot vier uur. Het programma in de ochtend is plenair; in de middag zijn er parallelsessies verzorgd door verschillende onderzoekers verbonden aan de samenwerkingspartners. De dag wordt afgesloten met een optreden van de Dementiekoren uit Uden en Oss bestaande uit mensen met dementie. Voorzitter van de Vrijwilligersdag onze voorzitter van de regionale afdeling Zuidoost Brabant: de heer Leo Bisschops.