Bijzonder concert Willeke Alberti in Openluchttheater Caprera

Door afdeling Midden-Kennemerland

5 oktober 2020

Op dinsdag 22 september om 18.30 uur gingen de poorten open van het prachtige Openluchttheater Caprera voor een concert van Willeke Alberti. Een geweldige ambiance om mantelzorgers van mensen met dementie in het zonnetje te zetten. Ruim 200 bezoekers kwamen - coronaproof uiteraard - luisteren naar het optreden. Vrijwilligers van afdeling Midden Kennemerland zorgden voor een gecontroleerd en gastvrij ontvangst.

Het theater ademde een sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid toen Willeke Alberti het 'ik ben er nog ' inzette en langs de voorste rij van de bezoekers liep. Willeke straalde uit hoe bevoorrecht we zijn als we zoveel herinneringen met elkaar kunnen delen, nog kunnen genieten van elkaar en samen kunnen komen in deze betoverende muziekarena.

Als klap op de vuurpijl verscheen haar zoon Johnny de Mol op het podium. Zij zongen samen - en hoe kan het ook anders -  het verterende lied 'de glimlach van een kind '.
Iedereen genoot. Ook de deelnemers aan het programma van Johnny de Mol 'Restaurant Misverstand' die speciaal als gasten waren uitgenodigd.

Ode aan Mantelzorgers

Voor je het besefte zette ze met haar voortreffelijke band het vrolijke slotlied in 'zeilen in de wind van vandaag '. Een lied waarin het verleden niet telt en morgen weer geheel anders kan zijn. Een mooier slot kon je niet bedenken. Iedereen heeft genoten van dit bijzondere optreden. Een optreden waarin Willeke Alberti heeft laten zien en merken dat ze met veel gevoel en puurheid mensen kan raken en een gevoel van geluk kan overbrengen. Hoe zwaar het leven soms ook kan zijn. De ode aan de mantelzorgers was uit het hart gegrepen. 

Daarom ook een diepe, diepe buiging voor deze bijzondere (vak)vrouw. Voldaan en onder de indruk ging iedereen huiswaarts.

Meer weten?

Meer informatie over dit initiatief? Dan kun je contact opnemen met Wim Zwanenburg, secretaris bij afdeling Midden-Kennemerland.

E: w.zwanenburg@alzheimervrijwilligers.nl
T: 06 40 92 04 39