MA lifestyle & sportclub Tiel overhandigt cheque aan Alzheimer Nederland

Door afdeling Rivierenland

5 november 2020

Mahmut Artan van MA lifestyleclub & sportschool kon terecht trots een cheque ter waarde van 500 euro overhandigen aan Anneke Krakers, voorzitter van het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Rivierenland.

Toen bestuurslid Tine Reinders, met Wereld Alzheimer Dag in haar portefeuille, de bevlogen sportschooleigenaar benaderde om aandacht te besteden aan deze dag was hij direct enthousiast.
“Bewegen is gezond en heeft een positief effect hebben op de preventie van bepaalde ziektebeelden.
Sowieso is uit meerdere onderzoeken gebleken dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen”, aldus Mahmut. “Toch kan het als lastig ervaren worden om te starten met sporten. De drempel om een sportschool binnen te stappen is soms hoog en er kunnen vragen zijn over het sporten.” In dat kader werden op Wereld Alzheimer Dag alle groepslessen verkort aangeboden. Zo was er de mogelijkheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sportschool, coaches en de persoonlijke benadering.

Er stond een collectebus voor giften, er werden goodiebags verkocht in samenwerking met familiebedrijf Go-Tan uit Kesteren en een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de deelname aan de groepslessen. De opbrengst rondde Mahmut naar boven af. “En het bracht gesprekken op gang”, aldus Mahmut, “want iedereen heeft wel een familielid of bekende met dementie. “Het bleek enorm te leven onder de sporters en het initiatief werd dan ook door iedereen omarmd. De toezegging om ook volgend jaar weer mee te doen met Wereld Alzheimer Dag hebben Anneke en Tine al gekregen!