Studenten verkopen 'verwarde sokken'

Door afdeling Noordwest Veluwe

20 november 2020

Studenten van de opleiding Verzorgende IG van Landstede MBO in Harderwijk wilden geld bij elkaar brengen voor Alzheimer Nederland. Maar de prijs van de Alzheimer Socks vonden zij te hoog, zeker voor studenten. Dus werden er zelf sokken ingekocht, 'verwarde setjes' gemaakt en weer verkocht. Er zijn maar liefst 300 paar ‘verwarde’ sokken verkocht voor Alzheimer Nederland! Met deze actie hebben de studenten € 615,40 opgehaald. In ruil daarvoor kwam voorlichter/trainer Jos van der Deure, vrijwilliger bij Alzheimer Nederland, een gastles te geven.

Leerlingen van de VIG-opleiding

Bedenken en uitvoeren

Dus geen officiële Alzheimer Socks , maar de studenten hebben op basis daarvan het idee van de betaalbare ‘Verwarde Sokken’ bedacht. Tijdens de lessen Burgerschap hebben ze dit idee verder uitgedacht en uiteindelijk uitgevoerd. Aan het einde van de gastles hebben de studenten het geld overhandigd aan Alzheimer Nederland! De studenten ontvingen na de gastles informatiemateriaal van Alzheimer Nederland en het bekende blauwe 'vergeet-mij-nietje'.

Maatschappelijk betrokken

Docent Janita Docter-Dijkhuizen is erg enthousiast over deze actie van de studenten: “Het was erg leuk om de studenten zo gemotiveerd te zien. Door deze opdracht leren ze dat het belangrijk is om ook maatschappelijk betrokken te zijn. De gastles over Alzheimer was een hele waardevolle aanvulling op deze opdracht! Ik ben trots op mijn studenten!”

 

Meer weten?

Meer informatie over dit initiatief? Dan kun je contact opnemen met het secretariaat afdeling Noordwest-Veluwe.

E: nwveluwe@alzheimer-nederland.nl
T: 06 50 52 79 09