Veelgestelde vragen Alzheimer Nederland panel

Heb je vragen over het Alzheimer Nederland panel? Op deze pagina lees je de antwoorden op veelgestelde vragen over lid worden, jouw mening geven en het wijzigen van jouw gegevens. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via panel@alzheimer-nederland.nl of telefoonnummer (033) 303 25 46.

Lid worden

Hoe kan ik lid worden van het Alzheimer Nederland panel?

Klik op de knop Ja, ik meld mij aan om direct lid te worden. Je vult dan het korte aanmeldformulier in en maakt een wachtwoord aan. Na het invullen, ontvang je een bevestigingsmail met jouw emailadres en wachtwoord. Je bent nu lid van het panel.

Waarom vragen jullie om mijn gegevens?

In het aanmeldformulier vragen we een aantal gegevens van je, zoals jouw naam, geslacht, woonplaats en vrijwilligersfunctie. Deze gegevens gebruiken wij om je doelgericht te benaderen. Wij willen je namelijk niet lastig vallen met vragen die niet voor jou van belang zijn. Wijzigen jouw gegevens? Dan vragen wij je om die aan te passen op jouw persoonlijke pagina.

Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?

Direct nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail met een link naar jouw persoonlijke pagina. Hier kun je jouw antwoorden op het aanmeldformulier inzien en zo nodig wijzigen. Je kunt hiervoor inloggen met jouw e-mailadres en het wachtwoord dat je zojuist zelf hebt aangemaakt. Wanneer wij een onderzoek doen via het Alzheimer Nederland panel, ontvang je hiervoor vanzelf een uitnodiging via de mail.

Hoe zit het met mijn privacy?

We respecteren jouw privacy. Jouw gegevens (zoals jouw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om je uit te nodigen voor een onderzoek. Jouw gegevens geven wij niet door aan derden en we gebruiken ze ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die je geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Lees meer in ons privacy statement.

Wie of wat zijn MWM2 en Crowdtech?

MWM2 is de externe partij die voor ons het beheer van het Alzheimer Nederland panel verzorgt. Crowdtech levert de onderzoekstechnologie aan MWM2. Alzheimer Nederland heeft met MWM2 een verwerkersovereenkomst afgesloten. Deze overeenkomst waarborgt jouw privacy.

Je bent al lid

Moet ik inloggen om mee te doen met een onderzoek?

Nee, dat is niet nodig. Je ontvangt uitnodigingen voor onderzoeken altijd per email. In de e-mail staat een link die je direct naar de vragenlijst brengt. Je hoeft dus niet in te loggen op jouw persoonlijke pagina.

Heb ik speciale software nodig om mee te doen?

Nee, je hebt geen speciale software nodig. Het enige wat je nodig hebt, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres, zodat we je per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?

Je krijgt per e-mail een uitnodiging tot deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar de vragenlijst.

Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?

De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen waar u als mantelzorger mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan de zorg en ondersteuning die u ontvangt. Ook zullen we jouw mening vragen over actuele thema’s die spelen op het gebied van de zorg en dementie.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

Met de resultaten willen we beter inzicht krijgen in de behoeften en wensen van vrijwilligers en het vrijwilligersbeleid verbeteren.

Moet ik meteen meedoen aan een onderzoek?

Nee, je kunt meedoen wanneer dat jou het beste schikt. Let wel op de uiterste datum waarop je mee kunt doen. Deze datum varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld kost het beantwoorden van de vragen u zo’n 5 à 10 minuten.

Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?

Als je meedoet aan het Alzheimer Nederland panel ontvangt je een aantal keer per jaar een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Hoe vaak we je uitnodigen hangt onder meer af van jouw profiel. We nodigen je namelijk alleen uit voor onderzoek dat op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?

Nee, deelname is niet verplicht. Als je een keer geen tijd of geen zin hebt om een vragenlijst in te vullen, kun je de uitnodiging gewoon negeren. Je blijft dan gewoon lid van het Alzheimer Nederland panel.

De vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?

Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van jouw internetbrowser. Je kunt ook proberen de vragenlijst in een andere browser te openen (bijvoorbeeld: Firefox, Internet Explorer, Google Chrome). Indien je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op via het panel@alzheimer-nederland.nl of telefoonnummer (033) 303 25 46. 

Mijn gegevens wijzigen

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Via jouw persoonlijke pagina kunt je jouw wachtwoord opnieuw instellen. Als je in het formulier jouw e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijg je binnen enkele minuten een actievatielink waarmee je jouw wachtwoord kunt resetten.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

Je kunt jouw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op jouw persoonlijke pagina.

Ik wil me uitschrijven uit het Alzheimerpanel, wat moet ik doen?

Je kunt je uitschrijven na het inloggen op jouw persoonlijke pagina. Na uitschrijving benaderen wij je niet meer voor onderzoeken.