Veelgestelde vragen Huiskamershow

Heb je problemen om toegang te krijgen tot de Huiskamershow? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, of is je probleem nog niet opgelost? Neem dan contact op met onze ICT-helpdesk voor ondersteuning: melvin.roggen@bruis.it of 088-008 4716. 

De deelname link die ik heb ontvangen doet het niet. Wat nu?

Mogelijk zit er dan een fout in jouw persoonlijke URL. Je kunt het beste opnieuw proberen deel te nemen via de openbare ‘kijklink’. Ga naar https://www.alzheimervrijwilligers.nl/huiskamershow en klik op ‘direct kijken’.

Ik kan niet op de link in de bevestigingse-mail klikken. Wat nu?

Het makkelijkste is om de link te selecteren en vervolgens te kopiëren (via de rechtermuisknop). Vervolgens ga je naar je internetbrowser, plak je de URL in de balk boven in en druk op Enter.

Ik heb geen bevestingse-mail ontvangen. Wat nu?

Mogelijk is er iets misgegaan in de aanmelding. Via https://www.alzheimervrijwilligers.nl/huiskamershow kun je alsnog deelnemen aan het online event. Klik om de knop 'direct kijken' om deel te nemen aan de Huiskamershow.

Ik heb op de deelname link geklikt, en zit in de wachtruimte. Wat moet ik nu doen?

Als je op de link voor deelname hebt geklikt in de bevestigingse-mail, kom je in de wachtruimte terecht (te herkennen aan het logo van Alzheimer Nederland). Je hoeft nu niks te doen. Blijf rustig wachten, want de Huiskamershow start automatisch.
 

Ik zit in de Huiskamershow, maar ik heb geen geluid. Wat kan ik hier aan doen?

Probeer als eerste de webinar opnieuw te openen (klik de webinar eerst weg en open dan opnieuw door op de URL uit de mail te klikken).

Controleer het volgende:

  • Staat je computer geluid aan en hard genoeg?
  • Probeer of je wel geluid hebt bij gebruik van een koptelefoon of oordopjes
  • Start je computer opnieuw op en klik daarna nogmaals op de deelname link in de bevestigingse-mail

Heb je nog steeds geen geluid? Probeer dan op een ander device deel te nemen. Bijvoorbeeld via een tablet of smartphone. 

Ik zit in de Huiskamershow en heb haperend beeld. Wat kan ik hier aan doen?

Dit betekent dat je internetverbinding niet goed genoeg is. Het beste is om aan te sluiten op een vaste kabel óf op een plek in huis te gaan zitten waar de WiFi de beste ontvangst heeft.

Wat zijn de systeemvereisten om de Huiskamershow te kunnen volgen?

De meest optimale manier om het online event te volgen is vanuit een desktop of laptop computer met de Google Chrome browser.

Ondersteunde apparaten en browsers

  • Google Chrome (versie 65 of hoger)

  • Mozilla Firefox (versie 49 of hoger)

  • Mac Safari (versie 10 of nieuwer)

  • Internet Explorer 11 & Edge (eerdere versies niet ondersteund)

  • Android 4.2 of nieuwer (met daarop Google Chrome 50 of nieuwer)

  • iOS Safari en Google Chrome for iOS (iOS10 of hoger)

De optie volledig scherm (full screen) wordt in alle bovengenoemde browsers ondersteund, behalve in iOS (dus op bijvoorbeeld een iPhone of iPad).

Klik hier om te zien welke browser en versie je op dit moment gebruikt en klik hier om Google Chrome te downloaden indien nodig. Je ziet hier hoe je je browser update.