Video's voor in het Alzheimer Café

Hieronder vind je video's die je kunt gebruiken voor een vertoning in het Alzheimer Café. De video's zijn vanaf het Vrijwilligersplein af te spelen, of je bekijkt ze via YouTube.

1. Jong verhuisd naar het verpleeghuis

Teun Toebes zet zich in om mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Afgelopen augustus heeft hij zijn droom waargemaakt: wonen in een verpleeghuis waar mensen met dementie zijn huisgenoten zijn. Teun geeft een kijkje in zijn nieuwe leefomgeving.

Bekijk opname  (of klik op onderstaande video)

2. Expert aan het woord

Prof. Dr. Marjolein de Vugt laat in de serie Restaurant Misverstand zien hoe we mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen helpen om actief te blijven. "Als je kijkt naar wat er nog wél kan is er vaak meer mogelijk dan je denkt en dat heeft een positief effect op het welbevinden". 

Bekijk opname  (of klik op onderstaande video)

3. Tafelgesprek over de impact van corona

Marit van Bohemen gaat in gesprek met de Gerjoke Wilmink (directeur Alzheimer Nederland), Prof. Dr. Marjolein de Vugt en vrijwilliger Riek van Vugt over de impact van corona op mensen met dementie en mantelzorgers. 

Bekijk opname  (of klik op onderstaande video)

4. Interview met Sanja die dementie heeft

Sanja is 69 en heeft sinds 2019 de diagnose Alzheimer. In 2017 begon het 'niet pluis gevoel'. Sanja wordt geïnterviewd door haar maatje Renate Buitenhuis.

Bekijk opname  (of klik op onderstaande video)