'Altijd in de buurt'

Aanmelding livestream Vrijwilligersdag 2022

We zijn blij en trots dat we mede dankzij de geweldige collecte-opbrengst zo veel bereikt hebben. Dat we mantelzorgers en mensen met dementie kunnen ondersteunen. Dankzij onze vrijwilligers is Alzheimer Nederland altijd in de buurt. Om jullie hiervoor te bedanken nodigen wij je uit om online deel te nemen aan de Vrijwilligersdag 2022: ‘Altijd in de buurt’, op zaterdag 9 april in het Spoorwegmuseum in Utrecht. We hebben een online programma voor je klaarstaan vol mooie gesprekken, interactieve sessies én de nodige ontspanning. Je hoeft er de deur niet voor uit. Het enige wat je nodig hebt, is een computer of tablet.

Direct aanmelden

Programma

10:10

Welkom 

Door Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland 

10:15 Altijd in de buurt
10:25

Zingeving en omgaan met dementie 

Christa Reinhoudt was 47 jaar was toen ze de diagnose ziekte van Alzheimer kreeg. Ze vertelt hoe het is om te leven met dementie. Hoe zij zich continu aanpast aan de gevolgen van haar ziekte. Tevens geeft zij ons een persoonlijk inkijkje in hoe zij de zorg en dagbesteding ervaart. 

Door Christa Reinhoudt en Saskia Danen, vrijwilliger bij Alzheimer Nederland 

11:00

Dans en kunst van het bewegen

Dansen spreekt mensen aan op hun creativiteit en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Naast dat dans mensen fysiek, mentaal en sociaal kan versterken, geeft het ook veel plezier. 

Door Andrew Greenwood, internationaal balletmeester & initiatiefnemer Switch2Move