Wereld Alzheimer Dag 2021

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en vragen we extra aandacht voor dementie. Dit jaar valt Wereld Alzheimer Dag tegelijk met Prinsjesdag. Het thema van deze dag, ‘De vele gezichten van dementie', is gekozen door onze vrijwilligers. De afdelingen van Alzheimer Nederland gaan weer mooie (online) activiteiten organiseren om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. Benieuwd naar de activiteiten? Houd daarvoor deze pagina en de pagina van je regio in de gaten.

Deel jullie initiatief met ons!

Weet je wat je gaat organiseren? Deel dit dan voor 15 augustus met ons. We plaatsen je initiatief dan op onze landelijke WAD pagina: zo kun je meeliften op de landelijke PR. Mail je initiatief naar: wad@alzheimer-nederland.nl

Downloads & informatie

  • Advertentie: een sjabloon voor het maken van een advertentie. Inclusief een korte handleiding voor gebruik.
  • Logo’s: elke afdeling heeft een eigen afdelingslogo. Deze zijn hier te downloaden.
  • Icoon Wereld Alzheimer Dag: een icoon speciaal te gebruiken voor Wereld Alzheimer Dag. Download.
  • Sjablonen (volgt later)
  • Knutselmaterialen: download het stoepkrijtsjabloon en/of kleurplaat of het windmolentje 
  • Toestemmingsformulier beeldmateriaal: ga je filmpjes en/of foto's maken die je later weer wilt verspreiden? Dan moet iedereen die in beeld komt dit toestemmingsformulier invullen en ondertekenen. Let op: je moet als organisator eerst zelf aangeven om wat voor soort materiaal het gaat waar men toestemming voor geeft. Er zijn twee soorten formulieren: een voor mensen namens iemand met dementie die niet meer zelf kan beslissen (of door beide laten tekenen) en een standaard.
  • AVG: lees meer informatie omtrent de privacy wetgeving