Wereld Alzheimer Dag 2020

Maandag 21 september is het weer zover: Wereld Alzheimer Dag 2020 (WAD2020). Dit jaar met als thema: Jong & Oud. Hét moment om wereldwijd aandacht te vragen voor dementie. Ook vanuit jouw afdeling. Dit kan door middel van een mooie activiteit voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook door je te richten op het algemene publiek. Zorg in beide gevallen voor ruime media-aandacht, zodat we samen veel mensen bereiken. 

Zeven tips om WAD goed te organiseren

Met een draai- en inspiratieboek bieden we ondersteuning bij het organiseren van WAD in je regio. Dat doen we door middel van zeven tips! We noemen dit een draaiboek omdat de coronamaatregelen in acht genomen moeten worden, maar zeker ook een inspiratieboek omdat je uiteraard vrij bent om met een eigen idee aan de slag te gaan! Kies wat het beste bij jouw situatie past. Stem in elk geval goed af met je afdelingsbestuur en de regiocoördinator. Hieronder alvast een aantal inspirerende voorbeeldfilmpjes:

Deel jullie initiatief met ons!

Weet je wat je gaat organiseren? Deel dit dan voor 15 augustus met ons. We plaatsen je initiatief dan op onze landelijke WAD pagina: zo kun je meeliften op de landelijke PR. Mail je initiatief naar: wad@alzheimer-nederland.nl

Downloads & informatie

  • Draai- en inspiratieboek
  • Foto’s
  • Advertentie: een sjabloon voor het maken van een advertentie. Inclusief een korte handleiding voor gebruik.
  • Logo’s: elke afdeling heeft een eigen afdelingslogo. Deze zijn hier te downloaden.
  • Icoon Wereld Alzheimer Dag: een icoon speciaal te gebruiken voor Wereld Alzheimer Dag. Download.
  • Sjablonen (volgt later)
  • Knutselmaterialen: download het stoepkrijtsjabloon en/of kleurplaat of het windmolentje 
  • Kaart SDVIn deze coronatijden kijken we wat meer naar elkaar om. Ken jij iemand in je buurt die wel wat hulp of aandacht kan gebruiken? De gratis kaart ‘Ik vergeet je niet’ van Samen dementievriendelijk kan daarbij helpen. Download hem hier.
  • Toestemmingsformulier beeldmateriaal: ga je filmpjes en/of foto's maken die je later weer wilt verspreiden? Dan moet iedereen die in beeld komt dit toestemmingsformulier invullen en ondertekenen. Let op: je moet als organisator eerst zelf aangeven om wat voor soort materiaal het gaat waar men toestemming voor geeft. Er zijn twee soorten formulieren: een voor mensen namens iemand met dementie die niet meer zelf kan beslissen (of door beide laten tekenen) en een standaard.
  • AVG: lees meer informatie omtrent de privacy wetgeving