We maken goed gebruik van ons netwerk!

Ed van Nieuwenhoven is penningmeester van de afdeling Voorne Putten & Rozenburg. Zijn bestuur ontvangt regelmatig extra geld van derden. Dit komt enerzijds ten goede aan de Wereld Alzheimer Dag en extra bijeenkomsten voor de Alzheimer Cafés. Anderzijds gaat het naar wetenschappelijk onderzoek, via de landelijke organisatie.

“We spreken regionale fondsen aan en maken goed gebruik van het netwerk van onze bestuursleden. Maar soms komt het ook gewoon op ons af. Waarschijnlijk mede doordat we goed op de kaart staan en geïnvesteerd hebben in het opbouwen van goede relaties.” Aldus Ed.

In 2018 ontving de afdeling 9.500 euro. Voor 2019 staat de voorlopige stand nu al op 7.000 euro.

Vorig jaar hebben we, mede dankzij extra gelden, geld gestoken in een sprankelende bijeenkomst tijdens de Wereld Alzheimer Dag in Nissewaard en in een theatervoorstelling in Brielle. Plannen voor 2019 worden nu gesmeed, maar zeker zal een deel van het geld gaan naar de opleiding van vrijwilligers in het kader van het project ‘Onvergetelijk’ in de musea op ons mooie eiland. Al met al beogen we nog grotere naamsbekendheid en meer aandacht voor dementie.

Meer inspiratieverhalen